Arbeta som digital musiker på resande fot

Allt fler arbetar idag som digitala nomader, vilket är ett nytt begrepp som innebär att man jobbar på distans och reser runt till flera olika länder. Världen blir nu allt mer uppkopplad, vilket gör det möjligt för dig att ta med dig din bärbara dator, surfplatta eller mobil och jobba från vilket ställe du önskar, till exempel ett japanskt café eller hemma från soffan.

Med en Macbook Pro 16 kan du ta med dig din arbetsplats överallt. Här får du en hög batterikapacitet, vilket gör det möjligt för dig att arbeta i många timmar på hotellet eller stranden. Skapa musik digitalt på din MacBook Pro, arbeta som virtuell assistent eller med något av alla de andra arbeten som är möjliga när du är digital nomad.

Använd digitala verktyg

Med olika digitala verktyg har du möjlighet att skapa musik ända från idé fram till din egen produktion. Du kan också kombinera analoga instrument med digitala verktyg. Det finns många olika sorters mjukvaror som du har möjlighet att använda inom din musikproduktion.

Sequencers är en form av mjukvara som är mycket vanlig inom digital musikproduktion. Mjukvaran är huvuddelen i din “Digital Audio Workstation” som är ett samlingsnamn för all sorts digital mjukvara. En del av programmen är gratis medan du behöver betala för andra program med ett stort antal funktioner för ditt musikskapande.

Garageband

Ett välkänt program som ofta används för musikproduktion på MacBook Pro är Garageband. Mjukvaran har ett fullständigt ljudbibliotek som innehåller instrument, många förinställningar för sång och gitarr samt ett stort utbud av slagverkare och studiotrummisar. Här kan du använda dig av touch bar-funktioner som fungerar på din MacBook Pro. Tack vare den moderna och intuitiva formgivningen av programmet är det lätt att spela upp, öva och dela dina musikaliska hits med hela världen.

Egen hemstudio

En Macbook Pro är en bra startpunkt om du vill skapa en egen hemstudio. Men du behöver flera komponenter som kompletterar varandra innan du kan börja spela in din egenproducerade musik. Om du själv skapar akustisk musik behöver du bra mikrofoner, vilket inte är lika nödvändigt om du istället vill framställa enbart elektronisk musik. Du kan använda det inbyggda ljudkortet på din MacBook Pro, men de flesta musiker brukar köpa ett extra ljudkort för att kunna använda sig av flera kanaler samtidigt.

About

View all posts by